Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Vem blir jokern i EM?

Det har länge diskuterats om vem som ska bli jokern under sommarens EM. Det kan mycket väl bli Ludwig Augustinsson som visat framfötterna i FC Köpenhamn. Han var även bra under den senaste landslagsamlingen. Eller kanske Victor Nilsson Lindelöf som spelat Champions League . Och nyligen har det pratats om Christoffer "Totte" Nyman som gjort en stark inledning i Allsvenskan. Men vem blir då jokern? Här är de 3 starkaste kanditaterna som jag anser kan bli Sveriges joker.
 
Hamrén borde fundera över Victor Nilsson Lindelöf. VNL har spelat kontiunerligt i Benfica som spelade Champions League (åkte ur i kvartsfinal mot FC Bayern München). Han har också spelat i ligan. Han får spela mot absolut toppmotstånd, och gör det bra. Så varför skulle han inte kunna föjla med? Han är ung, duktig och han är hungrig. Den ända som kan stoppa honom är en viss Erik Hamrén. VNL har hittils denna säsong spelat 14 matcher i ligan och dessutom gjort 1 mål. Han har även spelat 4 matcher i Champions League, enligt fotbollskanalen. Med detta kom också en belöning, VNL fick visa upp sig i landslaget där motståndet stod för Turkiet samt Tjeckien. Detta var hans debut i det "riktiga landslaget" där han spelade moget för att vara 21 år gammal. Sen borde hans chanser öka i och med att Alexander Milošević, Mikael Antonsson och Erik Johansson verkar missa EM på grund av skador.
 
Ludvig Augustinsson. Så heter jokern som bör följa med till sommarens EM. Han var med som startspelare under U21-EM bragden, där han fick ögon på sig av bland annat storklubben Liverpool. Han var visserligen med under senaste landslagssamlingen för ett "test" inför Em och han gjorde det relativt bra, även om han missade sista landskampen på grund av feber. Han har en bra vänsterfot som han använder på ett bra sätt när han kommer på sin kant, där han kan slå inlägg. Det har resulterat i många matcher i FC Köpenhamn. Han har spelat hittills 28 matcher och där har det blivit 1 assist, skriver fotbollskanalen. Hamrén bör ha det i åtanke när han tar ut EM-truppen, Augustinsson har fått speltid, och gjort det bra. Sen finns det en rätt given vänsterbacksposition i form av Martin Olsson, även han har fått hyggligt med speltid i sitt Norwich City, men har brottats med en axelskada. Där skulle Augustinsson kunna konkurrera. 
 
Men sedan så finns det en man på ca 194 cm i Norrköping. Emir Kujović heter han. Han vann skytteligan i Allsvenskan förra säsongen med sina 21 mål på 29 matcher. Emir Kujovićvann Allsvenskan med sitt Norrköping och Svt skriver den 6 november 2015 under rubriken "Emir Kujović till landslaget" att Emir blev utnämnd till Allsvenskans bästa anfallare 2015 vid C mores och fotbollsmagasinets offsides gala. Han hade verkligen inte en dålig säsong. Därefter blev han kallad till det  Svenska landslaget och det avgörande play-off mötet mot Danmark. Han fick tyvärr ingen speltid under båda matcherna men dock så fick han en ny chans att visa upp sig på (förutom träningarna). Han fick följa med till Abu Dhabi med Januariturnén där han höjde sina aktier med sitt första landslagsmål.
Emir Kujović skulle vara en lysande Joker i EM med sitt driv, sitt engagemang, och sina avslut.  Han har dessutom gjort en bra inledning i Allsvenskan med 4 mål på endast 5 matcher, enligt fotbollskanalen. Han konkurrerar med bland annat Guidetti, Ibrahimovic, och Berg. Det är givetvis ingen enkel uppgift att tampas med, men Emir Kujovic har alla möjligheter att konkurrera på riktigt. 
 
Alla dessa tre fotbollsspelare är heta namn och det skulle inte chocka mig om mer en 1 av dessa spelare skulle komma med, med tankte på samtligas säsong. Idag klockan 19.00 får vi reda på EM truppen, blir det några skrällar? Det återstår att se.
 
 
                                                          Så Hamrén, vem väljer du?       
 
                                              
 
 
Foto: www.dailystar.co.uk/Svenskfotboll.se/BILDBYRÅN
 
 

Skrivet av:

joel.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av joel

Kommentera
Selam

Häftigt att du hade rätt med alla tre!

Martin99

Mycket bra inlägg/diskussion som visar bra prov på språk och fotbolls-kunskap om alla spelare. Bra att källor ingår i inlägget.